24210 31555 info@urbancom.gr Greek English
Banner for Espa
Second Banner for Espa

Βελτιστοποίηση Mηχανών Aναζήτησης (SEO)

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Τί είναι το SEO; Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσω στο SEO για την κατάταξη της σελίδας μου; Πόσο σημαντικό είναι να εμφανίζομαι πρώτος στις αναζητήσεις στη Google και στις άλλες μηχανές αναζήτησης;

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις πιό συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούμε από πελάτες μας – και όχι μόνο – όταν αναφερόμαστε στο SEO – συντομογραφία του Search Engine Optimization, ή στα ελληνικά, βελτιστοποίηση της σελίδας για καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEO;

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση της σελίδας μου με σκοπό την καλύτερη κατάταξή της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Με απλά λόγια, SEO σημαίνει να εμφανίζεται η σελίδα στις πρώτες θέσεις της Google, όταν κάποιος κάνει search μία λέξη ή φράση που σχετίζεται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Η βελτιστοποίηση της κατάταξης μίας σελίδας στις μηχανές αναζήτησης είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία η οποία ξεκινά από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της ιστοσελίδας σας και στην πραγματικότητα, δεν σταματάει ποτέ! Αποτελείται από διαδικασίες και παρεμβάσεις τόσο στην ίδια τη σελίδα, σε επίπεδο κώδικα, περιεχομένου, μορφοποίησης, ταχύτητας, ασφάλειας και πολλών άλλων παραγόντων που θα χρειαστούμε πολύ ώρα για να τους παρουσιάσουμε συνολικά, όσο και παρεμβάσεων εκτός της σελίδας, σε επίπεδο marketing.

 

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEO ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ;

Σκεφτείτε όλα τα δικά σας Google searches. Μέχρι ποιά σελίδα φτάνετε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε; Μήπως κοιτάτε μόνο τις σελίδες που υπάρχουν στην πρώτη, άντε το πολύ στη δεύτερη σελίδα της Google; Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ίδιας της εταιρίας, το 92% των χρηστών περιορίζουν την έρευνα τους αποκλειστικά και μόνο στην πρώτη σελίδα! Αν λοιπόν η σελίδα σας εμφανίζεται για παράδειγμα στην 5η ή 8η σελίδα, καταλαβαίνετε ότι ελάχιστοι είναι οι χρήστες που θα δουν τη σελίδα σας όταν πληκτρολογήσουν τη λέξη ή φράση κλειδί που σας αφορά. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς το πως σχετίζεται η θέση εμφάνισης μίας σελίδας στην Google με την επισκεψιμότητα που θα έχει αυτή η σελίδα.

 

ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ;

Την ημέρα που ξεκινά η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, ξεκινά και το SEO της και παρόλο που η σελίδα κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί, το SEO δεν σταματά ποτέ. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή και εμπιστοσύνη στο αρχικό πλάνο και στον αρχικό προγραμματισμό.

Μερικά απο τα κλειδιά της επιτυχίας μας είναι:

  • Έρευνα και επιλογή κατάλληλων λέξεων ή φράσεων κλειδιών για στόχευση
  • Δήλωση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google η Bing και το Yahoo και ευρετηρίαση της
  • Δημιουργία xml Sitemaps
  • Δημιουργία JSON-LD  structured data για την βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν και αντιπροσωπεύουν τη σελίδα σας σε SERPs
  • Επικύρωση και διόρθωση της δομής html της ιστοσελίδας σας μέσω του W3 Validaton  
  • Έρευνα ανταγωνισμού σχετικά με τις επιλεγμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά
  • Μορφοποίηση της σελίδας σας ώστε να τηρεί τις απαραίτητες προυποθέσεις της Google σε επίπεδο κώδικα ( On-site SEO )
  • Δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου ( content editing )
  • Συνεχής παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και του ανταγωνισμού μέσω ειδικών εργαλείων.
  • Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για βελτιστοποίηση της στρατηγικής και της στόχευσης.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SEO ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ;

Όσον αφορά το ίδιο το SEO της σελίδας, επεμβαίνουμε τόσο σε επίπεδο κώδικα ώστε η σελίδα σας να πετυχαίνει τα υψηλότερα δυνατά score σε όλα τα test απόδοσης, όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας, εμφάνισης ταχύτητας και ασφάλειας, παράγοντες που αξιολογούνται με ιδιαίτερα υψηλό βάρος από την Google. Επιπλέον, σε κάθε σελίδα ξεχωριστά αλλά και σε κάθε προϊόν αν πρόκειται γαι ηλεκτρονικό κατάστημα, δίνεται μεγάλη σημασία στην επιλογή κατάλληλου τίτλου, περιγραφής της σελίδας (meta-description) και κάθε εικόνας, φωτογραφίας ή βίντεο που ανεβαίνει (alt-tags). Κοινώς, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του!

 

ΒΓΕΙΤΕ 1ΟΙ ΣΤΗ GOOGLE ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Στην Urban Communications έχοντας ολοκληρώσει δεκάδες επιτυχημένες προωθήσεις στη google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης όπως yandex, bing, κ.ά εγγυόμαστε το αποτέλεσμα.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ URBAN COMMUNICATIONS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ;

1. Ξέρουμε τι κάνουμε
2. Έχουμε προωθήσει πάνω από 100 keywords τα τελευταία 5 χρόνια με 100% επιτυχία
3. Διατηρούμε την προώθηση σε βάθος χρόνου
4. Αυξάνουμε τις πωλήσεις σας
5. Ενημερωνόμαστε συνεχώς

ΕΣΠΑ 2014-2020
A- A A+
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.